Volledig scherm
Koen Rutjes uit Gendt, de nummer twee in de Gelreman 2019, koelt zichzelf met een spons in de nek. © Fons Sluiter

Gelreman triatlon krijgt in 2020 vervolg

ARNHEM/ELST - De Gelreman, de eerste hele triatlon in Arnhem en de Betuwe, krijgt in 2020 een tweede editie. De eerste Gelreman had afgelopen zaterdag ondanks de hitte een succesvol verloop. Voor de organisatoren Gert-Jan ten Pierick en Willeke van der Zand reden om door te gaan.

De tweede Gelreman, met start en finish bij de Rijkerswoerdse Plassen, zal opnieuw in augustus plaatsvinden, dus opnieuw bestaat de kans dat het heel warm wordt. ,,Op een wereldkampioenschap triatlon is het ook altijd 30 plus”, weet Ten Pierick. ,,Onze doelstelling voor volgend jaar is 200 deelnemers. Iets meer mag, maar geen 500. Onze kracht zit in de persoonlijke benadering en dat willen we graag zo houden.”

Lovend

Ondanks de hitte waren de deelnemers lovend over de organisatie. ,,De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de deelnemers,” vindt Van der Zand. ,,Maar wij hebben er alles aan gedaan om de triatleten voldoende te koelen met vier verzorgingsposten op 7 kilometer, extra zouttabletten, tuinslangen, enzovoort. En we hebben in de briefing kenbaar gemaakt dat deelnemers hun snelheid moeten aanpassen aan de omstandigheden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport