Volledig scherm
Gert-Jan van Guilik aan de rand van het bad bij de waterpolosters van ENC Arnhem. © Gerard Burgers

Gert-Jan van Guilik gaat door bij waterpolosters ENC

Gert-Jan van Guilik is ook komend seizoen coach de vrouwen van waterpoloclub ENC Arnhem. De 58 jarige Edenaar kwam afgelopen zomer van Polar Bears naar Arnhem en eindigde met ENC op de vijfde plaats in de tweede klasse B. Het was voor Van Guilik echter geen eenvoudige keuze om er nog een seizoen aan vast te plakken.

Quote

Ongeveer de helft van het team wil er alles uithalen wat erin zit, maar de andere helft vindt het wel prima zo.

Gert-Jan van Guilik, ENC

,,Het was een zware bevalling om eruit te komen. Ik ben zelf nogal prestatief ingesteld en merk dat dat bij een deel van de selectie niet het geval is. Ongeveer de helft wil er alles uithalen wat erin zit, maar de andere helft vindt het wel prima zo. Toch heb ik gekozen om met deze groep verder te gaan. We hebben een mooi seizoen gedraaid en ik wil kijken of dat komend seizoen nog beter kan.”

René Kampschroer keert voor volgend seizoen terug bij ENC. Van Guilik haalt jeugdspeelsters Anna Sengers en Lotte Bouwmeister bij het eerste en zijn Marleen Hegeman (was gestopt) en Saskia van Dalen (PFC Rheden) nieuw bij de selectie.

Daar staat tegenover dat Sofie Kalse, Rosanne Baak en keepster Senna van Guilik stoppen. ,,We hebben nu dus geen keepster en zijn op zoek naar een jonge vervangster voor Senna”, aldus Van Guilik.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport