Adel Al Res in zijn woonplaats Didem: ‘Studie, sport, familie, veiligheid en plezier in je leven. Dat is het belangrijkste. Ook als je alles kwijt bent.’
Volledig scherm
PREMIUM
Adel Al Res in zijn woonplaats Didem: ‘Studie, sport, familie, veiligheid en plezier in je leven. Dat is het belangrijkste. Ook als je alles kwijt bent.’ © Jan Ruland van den Brink

Gevlucht uit Syrië, gelukkig als handballer bij Udi 1896 in Arnhem

Adel Al Res is pas 19 jaar en heeft al een heel leven achter de rug. Acht jaar geleden ontvluchtte hij Syrië, nu handbalt hij bij Udi 1896 in Arnhem. Zijn verhaal:

Hij verloor acht familieleden, onder wie zijn opa, twee ooms en een neef. Het huis van Adel Al Res (19) in Daraa, op 82 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus, werd platgebombardeerd door de troepen van president Assad. In Nederland hoopt de handballer van Udi 1896 met zijn familie op een gelukkig bestaan. ,,Studie, sport, familie, veiligheid en plezier in je leven. Dat is het belangrijkste. Ook als je alles kwijt bent.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport