Goede dag voor DFS Arnhem

De handballers van DFS Arnhem hebben zaterdag in de eredivisie een forse zege behaald op E&O. In Emmen versloeg de ploeg van Pascal Lucassen, die de grieperige hoofdcoach Fred Michielsen verving, de directe concurrent voor de derde plek met 31-19. 

Volledig scherm
DFS Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

,,Een onverwacht ruime zege”, zei een blije Lucassen, die Max Voermans in de openingsfase al drie keer zag scoren. ,,Ruben de Bok kreeg mandekking van E&O, maar dat werkte niet.” DFS bouwde de voorsprong bij rust (9-13) na de pauze uit (10-20). ,,Toen we tien goals voorsprong hadden, was het wel gebeurd” zei Lucassen. Topscorers: Ruben de Bok en Thijs Geurds 6.

De vrouwen van DFS pakten in de hoofdklasse B een punt bij Bentelo 2: 22-22. De Arnhemse gelijkmaker viel pas vijftien seconden voor tijd. Trainer Egon Floors: ,,Een geweldige teamprestatie en de dekking stond als een huis. We speelden ook nog met hars. Dat zijn we niet gewens.” De hoofdmacht van DFS kreeg uit het tweede versterking van Kirsten Rolfes en Marlies Bouwman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport