Volledig scherm
Anne van Dam is content. © EPA

Golfster Anne van Dam verovert tourkaart VS

ARNHEM - Golfster Anne van Dam (23) heeft haar grote doel bereikt: de Arnhemse verdiende zaterdag een tourkaart voor de LPGA 2019, de meest prestigieuze damesgolftour.

In North Carolina werd ze na liefst 144 holes vijftiende in de finaleronde van de Qualifying School (Q-School) van de LPGA. Dat volstond ruimschoots voor kwalificatie: de beste 45 speelsters plaatsten zich. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel is Van Dam pas de derde Nederlandse die de LPGA haalt.

De slotronde van de marathonwedstrijd was de minste van Van Dam, die vorige week ijzersterk was begonnen in Amerika. Haar tourkaart voor 2019 kwam echter geen moment in gevaar. Vorig jaar kwam ze nog tekort op de Q-School van de LPGA.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman
    PREMIUM

    Nieuwe triatlon in en door Arnhem en de Betuwe: Gelreman

    Wat doe je wanneer je als eerste vrouw de drie grote Nederlandse triatlons in één jaar wil doen en één van die drie trekt ineens de stekker eruit? Dan organiseer je die toch zelf, dacht de Arnhemse triatlete Willeke van der Zand. Ze ging samen met haar partner Gert-Jan ten Pierick aan de slag en met resultaat, want op 24 augustus 2019 vindt de eerste 'Gelreman' plaats in en door Arnhem en door de Betuwe. De inschrijving is al open.

Regiosport