Volledig scherm
Peter Schoenaker rondt af tijdens een aanval van Herpertz BEVO. © Orange Pictures/Patrick Dolkens © Orange Pictures/Patrick Dolkens

Handbalbroers Schoenaker worden herenigd

ARNHEM - De handballende broers Peter en Robin Schoenaker worden na één jaar alweer herenigd. Na hun vertrek bij eredivisionist DFS Arnhem toog Peter naar Bevo en Robin naar het Belgische Sporting NeLo, beide uitkomend in de BENE-League. Komend seizoen is echter ook de oudste van de Arnhemse broers speler van NeLo, waar de Nederlandse trainer Martin Vlijm de scepter zwaait.

Robin Schoenaker verloor afgelopen weekend overigens de Belgische bekerfinale nipt van topfavoriet Achilles Bocholt. De kersverse winnaar van de BENE-League had alle moeite met het afschudden van Schoenaker en zijn kornuiten. Pas na de verlengingen kroonde de kampioen zich voor de vierde keer in de clubgeschiedenis tot bekerwinnaar: 36-32.

De prima prestaties van de jonge Arnhemmer in België bleven deze maand overigens niet onopgemerkt. In Topsportcentrum in Almere maakte Schoenaker onlangs zijn debuut voor Oranje in het EK-kwalificatieduel tegen Slovenië (26-27).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport