Volledig scherm
Dario Polman in actie tijdens de bekerfinale eerder dit jaar, ook tegen Aalsmeer. © Orange Pictures/Henk Seppen

Handballers Dario Polman en Peter Schoenaker grijpen net naast Super Cup

HOUTEN - Handballers Dario Polman en Peter Schoenaker hebben zondag de Super Cup in de absolute slotseconden aan hun neus voorbij zien gaan. De twee Arnhemmers verloren met bekerwinnaar Bevo nipt van landskampioen Aalsmeer: in Houten werd het 26-27.

Onder aanvoering van de van een enkeloperatie herstelde Polman leidde Bevo in de eerste helft lange tijd met twee of drie doelpunten verschil, maar ging het toch met een achterstand (11-12) rusten.

Na de pauze leek het gat bij 15-19 voor Aalsmeer geslagen, maar zorg­de Polman dertig seconden voor het einde met zijn vier­de treffer van de middag voor 26-26. In de slotseconde ging het echter toch nog mis voor Bevo: uit een strafworp maakte Aalsmeer de winnende treffer.

Rotzooi

Polman meldde voor de wedstrijd dat zijn enkel nog steeds niet lekker soepel is. Ruim drie maanden geleden, direct na afloop van het vorige seizoen, ging het mes erin. ,,Ze hebben mijn voet van binnen helemaal schoongemaakt, er is vooral veel littekenweefsel weggehaald. Kennelijk zat er veel rotzooi in, dat moest er allemaal uit. Het was wel echt nodig, want ik speelde al lang met veel pijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport