Volledig scherm
DFS Arnhem, eerder dit seizoen. © Rolf Hensel

Handballers DFS Arnhem simpel voorbij Volendam 2

De handballers van eredivisionist DFS Arnhem hebben de tweede ronde bereikt van van de ‘Runners Up-competitie’. De formatie van trainer Fred Michielsen had na de 28-25 nederlaag bij Volendam 2 in de return opvallend weinig moeite met de ploeg uit het vissersdorp. In sporthal Rijkerwoerd won DFS met 44-23.

,,Ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan” zei Michielsen. ,,De opdracht was om frank en vrij te handballen, maar je wel te houden aan de afspraken. Dat is gelukt.”

Volendam 2 kon aanvankelijk nog enigszins in het spoor blijven van DFS, maar gaande weg de eerste helft nam de thuisploeg steeds meer afstand. Na een 24-13 ruststand voerde DFS de show na de pauze verder op.

Na de reguliere competitie, waarin DFS als vierde eindigde, is voor de nummers drie tot en met tien de ‘Runners Up-competitie in het leven geroepen om de uiteindelijk rangschikking te bepalen. DFS speelt in de tweede ronde tegen Tachos. DFS speelt op paaszaterdag (20 april) eerst thuis, de return is twee dagen later.

Topscorers DFS: Toine Bartholomeus 9, Ruben de Bok 8, Gijs Hoeve 7, Thijs Geurds 6. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport