Volledig scherm
DFS Arnhem, hier in actie tegen Tachos, is uitgeschakeld in het bekertoernooi. © Marc Pluim

Handballers DFS Arnhem ten onder tegen derde team van Aalsmeer

AALSMEER - Woedend was trainer Fred Michielsen na de uitschakeling van eredivisionist DFS Arnhem. In de achtste finales van de strijd om de landelijke handbalbeker was Aalsmeer 3, uitkomend in de eerste divisie, met 29-20 te sterk.

,,Als de spelers hadden gezegd dat de bekercompetitie ze niet interesseerde, dan was ik thuisgebleven”, sprak Michielsen. ,,Dit mag niet gebeuren. Als je ambities hebt en je spreekt ook uit dat je best in de BENE-League wilt spelen, dan had je je als ploeg beter moeten voorbereiden. Zoals Pascal (Lucassen, assistent-trainer, red.) en ik dat wel hebben gedaan.”

Quote

Als de spelers hadden gezegd dat de bekercompe­ti­tie ze niet interes­seer­de, dan was ik thuisgeble­ven

Fred Michielsen, Coach DFS Arnhem

Zelfs een korte nabespreking zat er na de wedstrijd in Aalsmeer niet in. Michielsen was na afloop van het duel meteen in de auto gestapt. ,,Mijn signaal is duidelijk. Spelers en club moeten maar eens nadenken wat ze willen. Dit is de derde keer dat ze me teleurstellen.”

Volwassen

Michielsen had maar drie spelers gezien die zich volwassen hadden opgesteld. ,,Tom Zwarthoed, Ruben de Bok en Stanley Santos. De anderen hebben zich zowel op het veld als op de bank niet met handbal beziggehouden.”

Volledig scherm
Coach Fred Michielsen van DFS Arnhem. © Gerard Burgers

In de openingsfase ging het duel nog gelijk op, maar in het tweede deel van de eerste helft liep het geroutineerde Aalsmeer 3 uit naar een 16-11 voorsprong bij rust. Na de pauze kwam DFS nog terug tot 16-13, maar liet zich daarna de kaas van het brood eten: 29-20.

Andere uitslagen bekerhandbal, achtste finales: Houten-Bevo 32-29, Olympia'89/DOS'80-Volendam 31-44, Ha-Stu-Lions 13-54, Bevo 3-Aalsmeer 17-36, E&O 2-Tachos 27-26.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport