Volledig scherm
Feestje voor de handballers van DFS Arnhem: de play-offs zijn gehaald. © Gerard Burgers

Handballers DFS Arnhem via thriller naar play-offs

ARNHEM - De klus is geklaard. DFS Arnhem heeft zich in een ware thriller geplaatst voor de play-offs. De ploeg van trainer Osvaldo Gomes maakte in de laatste reguliere eredivisiewedstrijd, thuis tegen BFC, geen fout: 30-26. 

Met Houten, kampioen van de eredivisie, en Hurry Up en Quintus gaat DFS in een hele competitie strijden om twee plaatsen in de BENE-League (een competitie met zes Nederlandse en zes Belgische clubs) voor volgend seizoen. 

,,In het begin van de competitie was het doel een plek in de top vier, maar eigenlijk wilde iedereen natuurlijk die play-offs halen” sprak topscorer Thijs Geurds. ,,We gaan in die nacompetitie elke wedstrijd volle bak en dan zien we aan het einde wel wat voor stand er op het bord staat. Wij hebben namelijk helemaal niks te verliezen als je kijkt naar de mogelijkheden die de andere ploegen hebben.”

De plek in de play-offs hing zaterdag nog aan een zijden draadje. Het Limburgse BFC leidde na ruim een kwartier met 4-9 en DFS knokte vooral tegen zichzelf. Geurds: ,,Onbewust was er toch die spanning. We begonnen nerveus, maar groeiden in de wedstrijd. Aanvankelijk schoten we te snel in plaats van nog een extra pass en later deden we wel die extra stap in de dekking. Gaan wij als ploeg spelen en gunnen we elkaar de bal, dan laten we fantastisch handbal zien.”

Lees het hele verhaal maandag in de Arnhemse editie van De Gelderlander of op onze e-paper

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport