Handbalsters DFS buigen ook voor nummer laatst, ESCA geeft forse voorsprong prijs

De handbalsters van DFS Arnhem (hoofdklasse B) hebben hun vijfde verlies op rij geleden. Bij TVO, de nummer laatst, ging de ploeg met 28-24 (13-13) onderuit. 

Volledig scherm
ESCA - DFS Arnhem, eerder dit seizoen. © Erik van 't Hullenaar

,,De eerste helft was heel aardig, na rust was het een wanvertoning”, sprak een teleurgestelde Koehorst. ,,TVO staat onderaan en heeft zeker geen slechte ploeg, maar daarvan hoeven wij niet te verliezen. Het tij moet snel worden gekeerd, want anders komen we in degradatienood en dat is gezien de aanwezige kwaliteit geheel onnodig.” 

Eva de Munik (7) en Sabine Hommersom (6) waren de topschutters bij DFS Arnhem.    

De handbalsters van ESCA (ook hoofdklasse B) leken op weg naar een ruime thuiszege op HV Zwolle, maar gaven die in het laatste kwart van de wedstrijd nog prijs (24-24). 

,,We liepen na rust uit naar een voorsprong van zes doelpunten, maar in het laatste kwartier maakten we veel technische fouten ”, zei Hayke van Valburg, opbouwster van ESCA. ,,In de break-out kon Zwolle zo vaak scoren.” ESCA keek een minuut voor tijd zelfs tegen een 23-24 achterstand aan, maar Van Valburg voorkwam met haar treffer een Arnhemse nederlaag. 

ESCA blijft (gedeeld) tweede op de ranglijst.

Regiosport