Volledig scherm
Hardlooptalent Celine Struijvé bij de start van de Wodan Run. © Gert Budding

Hardlooptalentje van 6 jaar verslaat 44 atletes op 5 kilometer

Celine Struijvé heeft zondag de Wodan Run gewonnen. Het pas 6-jarige hardlooptalentje, dat onlangs al in de prijzen viel bij de Oosterbeekse Stuwwalloop, was de snelste op de 5 kilometer in Wolfheze. 

De organisatie van de Wodan Run, voetbalclub Wodanseck, blikt terug op een geslaagde tweede editie met ruim 30 deelnemers meer dan vorig jaar. ,,We hebben hier een prachtig terrein en daar kan best wat meer gebeuren”, vindt voorzitter Peter-Paul Cornielje van Wodanseck. ,,Met zo’n evenement geven we iets terug aan de bewoners van Wolfheze.”

Door het pinksterweekend waren er wellicht minder deelnemers dan gehoopt, maar het weer werkte mee. Voor Dennis van Doornink uit Druten, winnaar op de 5 kilometer reden de rivieren over te steken. ,,Ik had gisteren mee willen doen aan een loopje in Oss, maar de harde wind weerhield me, dus koos ik deze loop. Een heerlijke omgeving.”

Hij finishte net boven de 18 minuten,, ruim voor nummer twee Martijn Hueskes uit Wolfheze. Daarna finishte de 6-jarige Celine Struijvé in 23.11 als eerste ‘dame’. Het lopertje uit Doorwerth staat vaker op het podium bij de senioren. ,,Bij de start liep ze 100 meter bij me weg, maar ik kwam er niet bij, ze bleef maar gaan. Ik ben geen slechte loper, maar wat een talent”, verzuchtte achtervolger Diederik Heij uit Oosterbeek.

Quote

Bij de start liep ze 100 meter bij me weg, maar ik kwam er niet bij, ze bleef maar gaan.

Diederik Heij
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport