Volledig scherm
© Gerard Burgers

HCM grijpt eerste punten, einde ongeslagen reeks Upward

ARNHEMDe ontlading was zondag groot bij de hockeysters van HCM. Nadat de Arnhemsen afgelopen vrijdag al dichtbij een ‘stunt’ waren tegen titelkandidaat Civicum (4-3 verlies), werd zondag alsnog de eerste overwinning van het seizoen geboekt tegen hoogvlieger Leeuwarden: 1-0. Daardoor kon de ploeg van coach Eric Fintelman de rode lantaarn eindelijk overdragen aan het nog puntloze Spitsbergen.


Sara Rikken scoorde het zeer belangrijke doelpunt namens HCM.

Upward zag in 1D een einde komen aan een ongeslagen reeks van drie wedstrijden (twee keer winst, eenmaal gelijk). Op eigen veld verloren de Arnhemsen met 3-2 van GHBS. Jo-Ann de Deugd (strafbal) en Anne-Sara Breur vonden het net voor Upward.

Dieren pakte in 3D de draad weer op tegen hekkensluiter Drienerlo: 3-0. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen hockeyde zich op eigen veld gemakkelijk naar de zege tegen de ploeg, die dit seizoen al 48 doelpunten te verwerken kreeg. Lieke Lindeboom, Sandra den Hoed en Sophie Kuitems waren trefzeker namens Dieren.

Bemmel greep wederom een mooie zege in en tegen Vlijmen: 3-2. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld bleef daardoor aansluiting houden met de top in 3A. Malon Meeuwsen (2) en Isa Rosmulder scoorden voor Bemmel.

Oosterbeek leed in 4A duur puntverlies tegen Avanti: 1-1. Door het gelijkspel moest de ploeg van coach Jack Boumeester de aanvankelijk gedeelde koppositie afstaan aan Haackey. Julia Bouwmeester vond het net namens Oosterbeek

Regiosport