Volledig scherm
Archieffoto Victor Ezendam (HCM) omspeelt een verdediger. © Marina Popova

HCM in de problemen, Bemmel pakt toch nog winst

TIEL - De hockeyers van HCM gaan een ongewild spannend slot tegemoet in de tweede klasse D. Zondag verloren de Arnhemmers met 4-3 van Kromhouters, terwijl concurrent Barneveld wel de overwinning greep tegen Houten (3-2). Daardoor zakte HCM naar de voorlaatste plek, een plaats die directe degradatie tot gevolg heeft.

De ploeg van coach Olivier Gerritsma zal de laatste wedstrijd tegen Baarn dan ook winnend moeten afsluiten om nog een kans te maken op lijfsbehoud. In dat geval zal Barneveld wel punten moeten laten liggen bij Zevenaar. De doelpuntenmakers van HCM waren Thijs Bottemanne (2) en Victor Ezendam.

Het al gedegradeerde Bemmel pakte in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen toch nog een overwinning in 3D. De ploeg van coach Marc Slaats versloeg op eigen veld Tegelen met 4-0. Job Raben, Job Verhees, Daniel Veraart en Ischa van den Broek vonden het net Bemmel.

Oosterbeek verloor in 4E wederom met ruime cijfers. Dit keer was Spitsbergen met maar liefst 13-2 te sterk voor de hekkensluiter, dat het seizoen daardoor afsloot met vier punten uit 21 wedstrijden.

Regiosport