HCM incasseert late gelijkmaker, Upward verslaat Groninger Studenten thuis wel

Arnhem – De hockeysters van Upward zijn er zondag in de eerste klasse D thuis wel in geslaagd de Groninger Studenten te verslaan. Waar de Arnhemsen eerder dit seizoen in Groningen bleven steken op een 2-2 gelijkspel, werd de degradatiekandidaat op eigen veld met 3-0 verslagen.

Volledig scherm
Upward (groen). © Herman Stöver

Flore Post (2) en Jo-Ann de Deugd scoorden.

HCM leek in de tweede klasse D af te stevenen op een overwinning tegen hoogvlieger Wijchen, maar de Arnhemsen zagen de nummer twee van de ranglijst vlak voor tijd toch nog langszij komen: 2-2.

Jill Kunst en Liselot van den Berg troffen doel namens HCM.

Arnhemsche HC hield in datzelfde 2D haar voorsprong wel vast tegen Almelo. In Velp werd het daardoor 2-1 voor de ploeg van coach Tristan Steenmeijer.

Hannah de Ruiter en Julia Wout waren trefzeker voor Arnhem.

Dieren gaf in de derde klasse D een op het oog zekere overwinning uit handen tegen Zutphen. De ploeg van coach Paul Brok ging met 3-1 de rust in, maar zag na zeventig minuten toch de Zutphensen met de zege aan de haal gaan: 4-3.

Sanne de Wit, Louise Wiersma en Judith Langkamp scoorden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport