Volledig scherm
Archieffoto © Erik van 't Hullenaar

HCM ongeslagen de winterstop in, Oosterbeek grijpt koppositie

ARNHEM - De hockeyers van HCM kenden zondag dubbele gevoelens na het 1-1 gelijkspel tegen PW. De Arnhemmers leden door de remise het eerste puntverlies in 3C, maar gingen wel als ongeslagen koploper de winterstop in.

Denzel Haverlag scoorde aan het begin van de tweede helft voor HCM, dat vervolgens vlak voor tijd de gelijkmaker te verwerken kreeg.

Oosterbeek deed zeer goede zaken met een 12-3 thuisoverwinning op Salland. Dankzij de ruime zege in de laatste wedstrijd voor de winterstop passeerde de ploeg van coach Glenn Coates Avanti op doelsaldo en greep het de koppositie in 4C.

Uitblinkers bij Oosterbeek waren Bas de Nier en Jurre Tak. Beiden scoorden maar liefst vijf keer. De overige doelpunten werden gemaakt door Daan van der Mark en Weyert de Boer.

Arnhem zag in 2D de achterstand op de middenmoot groter worden door een 3-0 nederlaag bij Kromhouters. De Velpenaren, die begin oktober voor het laatst wonnen tegen Barneveld (4-3), gaan daardoor de winterstop in op de op twee na laatste plaats.

Bemmel zag de titelkansen in 4B nog groter worden door een 4-1 overwinning op Peel en Maas, en de nederlaag van concurrent DVS bij Cranendonck (3-2). De ploeg van coach Marc Slaats staat daardoor nu vijf punten los, met een wedstrijd minder gespeeld.

Ischa van den Broek, Laurens Sars, Mathijs Hartemink en Emil Mejia scoorden voor Bemmel.

Regiosport