Volledig scherm
Archieffoto Victor Ezendam (HCM) omspeelt een verdediger. © Marina Popova

HCM wint topper, Upward lijdt pijnlijke nederlaag

ARNHEMDe hockeyers van HCM lieten zondag wederom hun kampioensambities zien in de derde klasse C. Op eigen veld wonnen de Arnhemmers de topper tegen Ares met 3-2 en bleven daardoor de ongeslagen koploper. Tijn Blokzijl, Lars Kemperink en Thijs Bottemanne scoorden de belangrijke doelpunten namens HCM.

Upward leed in Hilversum een pijnlijke nederlaag tegen Spandersbosch: 2-1. De Arnhemmers bleven daardoor de puntloze hekkensluiter in 1D. Marnix Griffioen maakte het enige doelpunt voor Upward.

Arnhem beet zich in 2C, na twee overwinningen op rij, stuk op Houten: 5-2 verlies. Tijmen de Bos en Robert Paul van Eck Duymaer van Twist waren trefzeker namens Arnhem.

Bemmel maakte gehakt van Heesch (8-0) en bleef daardoor de ongeslagen koploper in 4A. Mathijs Meinema (3), Steffan Borgers (2), Stijn van der Put, Ischa van den Broek en Emil Mejia vonden het net namens Bemmel.

Oosterbeek maakte het in 4C onnodig spannend tegen Haackey. De ploeg van coach Glenn Coates ging de tweede helft in met een comfortabele 4-0 voorsprong, maar zag Haackey terugkomen tot 4-4. Uiteindelijk zorgde Jurre Tak in de slotsecondes alsnog voor de overwinning: 5-4.

De overige doelpunten werden gescoord door Tak, Bas de Nier, Ted Greter en Weyert de Boer.

Regiosport