Het succes van Upward: geen vedettes en eigen regels (en samen drinken)

VIDEOSucces kent vele vaders. Upward heeft er twee. Met een interessante formule voor alle clubs en alle amateursporters om het beste uit zichzelf te halen.

Het succes van Upward is te danken aan de twee ‘vaders’ Ard van Anken (links) en Jaap Koopmans (rechts).
Volledig scherm
Het succes van Upward is te danken aan de twee ‘vaders’ Ard van Anken (links) en Jaap Koopmans (rechts). © Gerard Burgers

Het succes van de Arnhemse hockeyclub Upward is opmerkelijk. Lange tijd speelden de hockeyers (want het gaat hier over de mannen) uit Arnhem een marginale rol in de regionale hockeywereld. Jaar in jaar uit verdwenen - zoals bij de meeste omringende clubs in deze regio van een niet-Universiteitsstad - de spelers al op jonge leeftijd uit het eerste team, voornamelijk vanwege studie elders in het land. Want de meeste hockeyers, gaan studeren. En toen was daar twee seizoenen geleden plots de promotie vanuit de eerste klasse, vorig seizoen direct de stap naar de top van de overgangsklasse en dit seizoen de kandidatuur voor een nieuwe titel. Toeval? Nee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport