Hockeyclub uit Velp kan coach niet meer betalen

Pierre Regnault zal volgend seizoen niet meer voor de groep staan bij de hockeyers van de Arnhemsche HC. De coach uit Soesterberg - bezig met zijn tweede seizoen bij de derdeklasser - wilde zelf graag verlengen, maar dat laat het budget van de Velpse vereniging niet toe.

Quote

Ik hoop dat ze een liefhebber vinden, die door kan bouwen aan deze fantasti­sche spelers­groep.

Pierre Regnault
Volledig scherm
Pierre Regnault. © eigen foto

,,De club heeft te kennen gegeven dermate in het budget te moeten snijden, dat er voor een trainer weinig overblijft", vertelt Regnault. ,,Dat betekent dat ik minder dan de helft zou gaan ontvangen dan ik nu verdien. Het is begrijpelijk dat de club de boel financieel op orde wil krijgen, maar het is wel jammer dat het zo laat gemeld wordt. Ik hoop dat ze een liefhebber vinden, die door kan bouwen aan deze fantastische spelersgroep.”

Arnhem-voorzitter Alexander Bloembergen laat weten het vertrek van Regnault te betreuren, maar spreekt van een weloverwogen keuze. ,,In de komende jaren verwachten we dat de uitgaven aan de velden zullen stijgen, waardoor we als bestuur meer op de overige kosten moeten gaan letten", legt Bloembergen uit. ,,In dat kader is besloten om de uitgaven voor trainers van zowel de jeugd- als seniorenteams te reduceren. Daarmee is het voor AHC op dit moment helaas niet mogelijk om een coach als Pierre te behouden. Wij danken hem en wensen hem veel succes bij zijn volgende club."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport