Volledig scherm
De Velpse hockeymannen hebben een nieuwe coach gevonden: Thomas Meijneke. Hij is ook bestuurslid bij Arnhemsche HC. © Erik van 't Hullenaar

Hockeyclubs Arnhemsche en HCM vinden coaches voor het nieuwe seizoen

ARNHEM/VELP - De Arnhemsche Hockeyclub heeft Thomas Meijneke aangetrokken als opvolger van Pierre Regnault bij het eerste mannenteam. Bij de dames vervangt het duo Bas Bijkerk en Frank Vestering de vertrokken Tristan Steenmeijer.

Meijneke is allesbehalve een onbekend gezicht bij Arnhem. De 32-jarige Velpenaar - ook actief in het bestuur - is al 22 jaar verbonden aan de  Velpse club en was in het verleden meermaals manager van heren 1. Hij krijgt ondersteuning van Peter Gijtenbeek (49), die één keer per week de training zal verzorgen.

Het duo Bijkerk (30) en Vestering (49) werd gevonden bij streekgenoot HCM. Het tweetal coachte daar de afgelopen jaren diverse teams, maar zal in Velp voor het eerst een koppel gaan vormen.

Ook HCM heeft de coachstaf voor komend seizoen rond. Waar eerder Naudjan Peters werd gepresenteerd als de vervanger van Michael Smith bij het eerste vrouwenteam, is met Luc van Amelsfort nu ook de opvolger van de vertrekkende Olivier Gerritsma bij de mannen gevonden.

Van Amelsfort komt over van de Baarnse MHV, waar hij de afgelopen drie seizoenen de mannen onder zijn hoede had. Daarvoor coachte hij de dames van Hilversum. De ervaren Amersfoorter hoopt met HCM - dat dit seizoen degradeerde naar de derde klasse - zo snel mogelijk terug te keren in de tweede klasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport