Volledig scherm
Upward tegen Huizen, de nummer twee tegen de nummer vier van de overgangsklasse. In de eerste speelmaand van 2019 staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. © Marc Pluim

Hockeyers van Upward wacht cruciale maand

Programma hockey mannenARNHEM - De hockeyers van Upward hopen bij de herstart van de competitie - na drie maanden rust - op een herhaling van de eerste seizoenshelft, waarin de Arnhemmers als nieuwkomer de concurrentie verrasten in de overgangsklasse B.

De ploeg van coach Ard van Anken start als nummer vier aan het tweede deel van de competitie, met zicht op de promotieplekken. ,,Met vier punten achterstand op koploper Groningen en een gat van slechts één punt op nummer twee Huizen, is in principe alles mogelijk”, weet Van Anken. ,,De komende vijf wedstrijden zullen bepalend zijn.”

Upward treft daarin achtereenvolgens gerenommeerde overgangsklassers als Phoenix (Zeist), de toppers Huizen en Groningen en het Utrechtse USHC, maar slaat zondag af in IJsselstein (14.45) tegen ‘laagvlieger’ IJsseloever.

Van Anken: ,,Mochten we de maand goed doorkomen, dan gaan we onze doelstellingen bijstellen, maar zover is het nog niet. IJsseloever moeten we zondag pakken, al is dat geen vanzelfsprekendheid. Dat is geen enkele tegenstander in deze competitie.”

Andere clubs

HCM hervat de veldcompetitie in de tweede klasse D uit bij Eelde. Arnhemsche HC en Oosterbeek treffen (thuis) in 3D respectievelijk Hondsrug en PW. Dieren ontvangt in 4E Salland.

Alle wedstrijden beginnen 14.45, alleen  Dieren om 14.30 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport