Volledig scherm
Archieffoto Upward (groen) © Marina Popova

Hockeysters Upward en HCM onderuit, Arnhem wint

GRONINGEN - De hockeysters van Upward zijn het seizoen in de eerste klasse D begonnen met een nederlaag. In Groningen zegevierden de Groningse Studenten met 4-2. Jo-ann de Deugd dacht in de tweede helft de gelijkmaker (3-3) binnen te slaan, maar die werd afgekeurd. De doelpunten die wel telden werden gescoord door Anne van den Boomen en Anne-Sara Breur.

Ook HCM liep in 2A tegen een nederlaag aan. In Arnhem bleek Leusden met 3-1 te sterk. De Arnhemsen nam dankzij een treffer van Jill Kunst nog wel de leiding, maar moesten vervolgens hun meerdere erkennen in Leusden.

Arnhem deed in 3F wat het moest doen. De Velpsen, die twee jaar op rij degradeerden, waren op eigen veld met 4-3 te sterk voor Eelde. Charlotte Klop (2), Teske Hofman en Lizemijn Evers waren trefzeker voor Arnhem.

Ook promovendus Dieren won in 3F. Dankzij een loepzuivere hattrick van Judith Langkamp werd Doetinchem met 3-0 verslagen. En daarmee werd de onophoudelijke zegereeks van vorig seizoen voortgezet in de derde klasse.

Bemmel deed zichzelf in 3A tekort met een 2-2 gelijkspel tegen Dommel. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld had de meeste kansen, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Lara Elbers en Jodie Janssen vonden wel het net voor Bemmel.

Het gedegradeerde Oosterbeek begon in 4A gelijk met een klinkende overwinning op Goor: 5-1. Anne Hageman (2), Marlous Boudewijn (2) en Julia Bouwmeester waren trefzeker voor Oosterbeek.

Regiosport