Volledig scherm
© Marc Pluim

Hockeysters Upward missen venijn, HCM valt tegen

ARNHEM - De hockeysters van Upward hadden zondag flink wat te bespreken, na het thuisduel tegen Gooische. De Arnhemsen stonden ruim tien minuten met de voltallige selectie op het veld en lieten hun frustraties de vrije loop.

Upward miste venijn, schoot te kort in de communicatie en ging te veel voor de individuele actie. Mede daardoor ging de ploeg van coach David ten Hove met 4-1 onderuit en zakte het naar de laatste plaats in 1D.

Anne-Sara Breur nam de enige treffer namens Upward voor haar rekening.

Ook HCM verloor in 2A de tweede wedstrijd van het seizoen. In en tegen Twente gingen de Arnhemsen met 6-3 onderuit. De ploeg van coach Eric Fintelman zakte daardoor naar de voorlaatste plaats, met nul punten. Jill Kunst, Sara Rikken en Linde Swillens scoorden voor HCM.

Arnhem was in het Friese Drachten met 4-2 te sterk voor Graspiepers. En daarmee wonnen de Velpsen ook hun tweede wedstrijd van het seizoen in 3F. Charlotte Klop, Teske Hofman, Ariadne van Rolde en Quirine Heijnen vonden het net namens Arnhem.

Dieren (3F) leed sinds zeer lange tijd weer eens een nederlaag. De ploeg van coach Jeroen Gerritsen, vorig jaar de ongeslagen kampioen in de vierde klasse, ging op eigen veld met 4-2 onderuit tegen PW. Judith Langkamp en Sanne de Wit waren trefzeker namens Dieren.

Bemmel was in 3A met 5-2 te sterk voor Heesch. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld kwam in eerste instantie nog wel op achterstand, maar wist dit uiteindelijk om te buigen naar een klinkende zege. Isa Rosmulder (3), Michelle Jansen en Marit de Koning (B-jeugd) scoorden voor Bemmel.

Oosterbeek ging in 4A vrolijk door met winnen. In Nijverdal werd HCHN met 3-1 verslagen. Anne Hageman nam alle drie de Oosterbeekse treffers voor haar rekening.

Regiosport