Volledig scherm
Enrico Lacruz, hier in Rio voor de Olympische Spelen in 2016. (foto DG)

Huissenaar Lacruz vs de Cubaan Alvarez: de allerbeste van de wereld

Boksinterland: Oranje - CubaWie de allerbeste van de wereld wil worden, moet de allerbeste van de wereld verslaan. Bokser Enrico Lacruz staat zondag voor zo'n uitdaging in de interland tegen Cuba.

Wat Brazilië in het voetbal is, is Cuba in het boksen. De Latijns-Amerikaanse toppers van het communistische eiland vechten morgen in Rotterdam in een oefeninterland tegen Nederland. Ook Huissenaar Enrico Lacruz moet aan de bak, tegen Estrada Lazaro Alvarez, de beste van de wereld in zijn gewichtsklasse (tot 60 kilogram).

Lacruz kijkt enorm uit naar het duel met 'het nummer één boksland van de wereld'. Het is regel dat Cuba zorgt voor podiumplekken op Olympische Spelen en wereldkampioenschappen.  De roem is de Cubanen vooruitgesneld, want de hal van de Cruise Terminal was razendsnel uitverkocht. 

Lacruz' tegenstander Lazaro Alvarez is een van de pronkstukken uit het blik Cubaanse topboksers. Op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) won de huidige nummer één van de wereld brons. Drie keer op rij werd hij wereldkampioen (2011, 2013 en 2015), terwijl hij in 2017 zilver won.

Op dat laatste wereldkampioenschap, in augustus, werd Lacruz uitgeschakeld door Lazaro Alvarez. Het was de laatste partij voor de 24-jarige geboren Arnhemmer. ,,Ik had nog nooit tegen iemand gebokst die zo goed was en ik was best tevreden met mijn eigen werk. Ik heb de video van dat duel een keer bekeken en in de voorbereiding op dit duel wat richtpunten opgesteld."

Rustig

Die richtpunten liggen vooral op mentaal vlak. ,,Als je bij hem hapt, dan ben je gezien. Conditioneel en qua kracht ben ik topfit en boksen kan ik. Ik wil alleen in een duel soms te veel doen, te veel stoten uitdelen, waardoor ik onnodig klappen vang. Lazaro Alvarez is daarom voor mij de perfecte oefentegenstander en een goede test, omdat ik echt rustiger moet worden in mijn hoofd. Mijn doelstelling is de beste van de wereld te worden, dus dan zal ik ook van hem moeten kunnen winnen."

Programma boksinterland Nederland-Cuba

Zondag 12 november

Cruise Terminal, Rotterdam

Voorprogramma

17.00 uur

56 kg: Simons Pormes - Mustafa Akraa

64 kg: Quint van Stralen - Karim Saboundji (Bel)

81 kg: Rick de Nooijer - Daniel Minten

75kg: Nouchka Fontijn - Tetiana Petrovych (Oekr)

Interland

18.30 uur

56 kg: Jordan Rodriguez (Fr) - Javier Ibanez Diaz

60 kg: Enrico Lacruz - Lazaro Alvarez Estrada

69 kg: Xavier Kohlen - Roniel Iglesias Sotolongo

91 kg: Rany Hadj Aissa (Fr) - Erislandy Savon Cotilla

75 kg: Max van der Pas - Arlen Lopez Cardona

81 kg: Artjom Kasparian - Osleys Iglesias Estrada

91+ kg: Mourad Aliev (Fr) - Yoandry Toirac Ortega

81 kg: Peter Müllenberg - Julio César La Cruz Peraza

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport