Jasper Broenink voegt zich bij zijn broers Thijs en Bas bij Oost-Arnhem. ,,Dit kriebelt al een paar jaar."
Volledig scherm
Jasper Broenink voegt zich bij zijn broers Thijs en Bas bij Oost-Arnhem. ,,Dit kriebelt al een paar jaar." © Herman Stöver

Jasper Broenink verruilt Wageningen voor concurrent Oost-Arnhem

ARNHEM - Korfballer Jasper Broenink maakt komend seizoen de overstap van KV Wageningen naar Oost-Arnhem. De 30-jarige oud-international wordt dan ploeggenoot van zijn broers Thijs (29) en Bas (27). Zijn andere broer, Emiel (29), wordt de assistent-trainer van Hugo van Woudenberg bij de huidige hoofdklasser uit Arnhem.

,,Veranderingen in mijn privéleven hebben bijgedragen aan dit besluit”, vertelt Broenink. ,,Maar een keer spelen met mijn broers is de belangrijkste reden, want dit kriebelt al een paar jaar. Mijn broers reageerden ook euforisch.”

Volgens Broenink viel ook vanuit Wageningse kant geen kwaad woord na het bekend worden van zijn vertrek. ,,Ik ben altijd een teamplayer geweest en heb zes jaar met ongelooflijk veel plezier bij Wageningen gespeeld. Alle spelers van de selectie toonden begrip en bedankten me via allerlei kanalen voor de mooie jaren.”

Broenink, die net als zijn broers zijn korfbalcarrière begon bij het Rhedense Rheko, moest ook trainer Ron Steenbergen, die juist de omgekeerde weg bewandelt, op de hoogte brengen. ,,Ron is een topgozer. Hij reageerde geweldig”, zegt Broenink. ,,Voor mij voelde het een beetje als een steek in de rug bij Ron, maar ik ken maar weinig mensen die op slecht nieuws zo meelevend hebben gereageerd als Ron. Hij snapte het en weet wat voor club Oost-Arnhem is.”

Regiosport