Volledig scherm
PREMIUM
Jasper Bugter zet aan voor de bocht in schaatshal Triavium in Nijmegen © Erik van 't Hullenaar

Jasper Bugter's duivelse dilemma: ‘Ben ik goed genoeg om alles aan de kant te zetten’

ARNHEM - Voorheen schaatste hij om zijn wielerconditie op peil te houden. Nu is het andersom en is hij een wielrennende schaatser. Toch: om te kunnen leven van de sport moet Jasper Bugter (24) leven voor de sport. ‘Wil ik echt iets bereiken, dan moet ik mij specialiseren’.

Volledig scherm
Jasper Bugter uit Elden. © Privé

,,Je pikt me er zo uit. Het pak van mijn ploeg is roze”, zegt Jasper Bugter over de telefoon, een paar uur voor zijn schaatstraining. In de Nijmeegse schaatshal Triavium komt de popmuziek net boven het geluid van op kunstijs kletterende ijzers uit. Inderdaad: Bugter valt op. Vanwege dat in het oog springende roze pak, maar vooral om zijn beheerste slag en hoge tempo.

,,Zonder slagroom”, bestelt de goedlachse Arnhemse Eldenaar een kwartier na zijn training een warme chocolademelk. Bugter komt uit een schaatsfamilie, vertelt hij na een korte rekoefening. ,,Mijn opa en vader hebben mijn broer en zusje besmet. Als kind zag ik Sven Kramer doorbreken. Ik wilde langebaanschaatser worden.” Bugter heeft talent, schuurt in de jeugd tegen de Nederlandse schaatstop aan. ,,Ik was een sprinter. In Enschede reed ik eens 37,99 op de 500 meter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport