Volledig scherm
Jordy van Workum (midden) met de goude medaille van de afvalkoers (junioren) tijdens de WK inline skaten in Arnhem. Links de Colombiaan Andres Bello Quemba, rechts Joel Guacho Zamora uit Ecuador. © DG

Junior Van Workum onderbreekt Colombiaanse overheersing

ARNHEM - Jordy van Workum doorbrak gisteravond op de eerste dag van de WK inline skaten op de weg in Arnhem als enige de Colombiaanse zegereeks. De 17-jarige skeeleraar uit Midwoud (NH) won de afvalkoers bij de junioren.

Van Workum bleef in een tumultueuze wedstrijd inclusief flinke valpartij Andres Bello Quemba voor en voorkwam daarmee dat de Colombianen op de eerste finale-avond al het goud wegkaapten. Het betekende bovendien de eerste wereldtitel voor de Nederlandse equipe, die eerder in de week op de baan in Heerde op twee bronzen plakken (ook bij de junioren) was blijven steken.

Volledig scherm
De Colombiaanse nummers 1 en 2 van de One Lap sprint tijdens de WK inline skaten in Arnhem, winnares Andrea Canon (rechts) en Yesenia Escobar (links). © DG

Michel Mulder, op ijs gouden medaillewinnaar op de Spelen van Sotsji (2014), greep op het asfalt onder de Nelson Mandelabrug net naast een plak op het onderdeel One lap sprint. De Zwollenaar (32) bereikte met eeen beetje geluk de finale, maar kwam daarin een teenlengte tekort voor het brons.

De WK worden vandaag in Arnhem voortgezet met de One Lap sprint en puntenkoers (junioren), en de afvalkoers (senioren).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport