Volledig scherm
PREMIUM
Springruiter Karim El Zoghby uit Velp (midden) plaatst zich met de Egyptische springruiters voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Naast hem (rechts) zijn pupil Mohamed Taher Zeyada. © Jessica Rodriguess

Karim El Zoghby gaat naar de Olympische Spelen

Jarenlang stond Karim El Zoghby er alleen voor. Nu mag de Egyptische springruiter, die al twintig jaar in Velp woont, samen met zijn landgenoten naar de Olympische Spelen. Voor het eerst in 59 jaar is Egypte weer gekwalificeerd.

Karim El Zoghby is door het dolle heen. Met zijn spijkerbroek en rode polo aan rent hij door de ring. In zijn linkerhand houdt hij de bokaal stevig vast en met zijn rechterhand zwaait hij naar het publiek in Rabat.

De 42-jarige springruiter uit Velp viert met zijn teamgenoten van Egypte de winst van de Nations Cup in Marokko, maar nog veel belangrijker: zijn vaderland heeft zich deze zondag voor het eerst sinds 1960 met een springteam geplaatst voor de Olympische Spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport