Ovation, met vader Imposantos, ging bij de veulenveiling van Outdoor Gelderland voor 35.000 euro weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ovation, met vader Imposantos, ging bij de veulenveiling van Outdoor Gelderland voor 35.000 euro weg. © Veulenveiling Borculo

Klapper op veiling Outdoor in Arnhem: veulen van twee maanden voor 35.000 euro weg

ARNHEM - De zes jonge dressuurpaarden van de veulenveiling op Outdoor Gelderland zijn zaterdagavond voor forse bedragen verkocht. Gemiddeld verwisselden de slechts een paar maanden oude paarden voor zo’n 15.000 euro van eigenaar.

Beeld van een veulenveiling in manege Rust Roest; hier veulen Narcos (High Five x Lux) die uiteindelijk €8000 zou opleveren (n.b. man met 'pollepel' wijst een bod aan).
Volledig scherm
Beeld van een veulenveiling in manege Rust Roest; hier veulen Narcos (High Five x Lux) die uiteindelijk €8000 zou opleveren (n.b. man met 'pollepel' wijst een bod aan). © BD / Peter van Huijkelom

Het was voor het eerst dat Outdoor Gelderland een veulenveiling op het programma had. Samen met Veulenveiling Borculo werden zes talentvolle dressuurveulens geselecteerd voor de veiling. De pas twee maanden oude Ovation was de klapper van de avond met 35.000 euro. De jonge hengst O’Neill Texel werd voor 18.000 euro verkocht aan een koper uit Dubai.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport