Volledig scherm
Udi 1896, archieffoto. © Marc Pluim

Koploper Achilles te sterk voor verzwakt Udi 1896

Het Apeldoornse Achilles, koploper in de hoofdklasse A, bleek zaterdagavond een maatje te groot voor Udi 1896: 29-20 (12-10). 

,,Gezien de personele bezetting waren de verwachtingen al niet zo hoog gespannen”, zei Udi-coach Clemens Brakenhoff, die geen beroep kon doen op doelman Edwin Voss, Jim Besselink (beiden geblesseerd) en Mike van de Koppel (ziek). Bovendien kon Darwin Mus (knieklachten) alleen in het eerste kwartier in de verdediging worden ingezet. Kik Ratelband en Miquel Wunderink sloten na hun wedstrijd met de A-junioren pas later aan.

Udi 1896 maakte een vroeg opgelopen achterstand van vijf goals echter goed (10-10), maar bij rust leidde de thuisploeg weer met 12-10. ,,Op weg naar die 10-10 hadden we ook te maken met een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechters, waardoor we zelfs even met vier tegen zes in het veld stonden”, vertelde Brakenhoff.

Na de pauze vergrootte Achilles gestaag de voorsprong. Brakenhoff: ,,We moesten bij vier goals achter toen forceren en dat pakte verkeerd uit. De uitslag is daarom wat geflatteerd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport