Korfbalcoach Ron Steenbergen wil na zes jaar Oost-Arnhem iets anders en vertrekt

ARNHEM - Ron Steenbergen stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van korfbalvereniging Oost-Arnhem. De 53-jarige Arnhemmer is nu bezig aan zijn zesde jaar en loodste zijn ploeg zowel op het veld als in de zaal van de onderste regionen in de overgangsklasse naar de top van de hoofdklasse.

Volledig scherm
Oost-Arnhem-coach Ron Steenbergen met Noa Kapteyn, Nynke Lokhorst en Willemien Kragt. ,,Het is goed als er weer eens een ander voor de groep komt te staan.” © Gerard Burgers

,,Na zes jaar vind ik het leuk om weer iets anders te gaan doen”, ligt Steenbergen zijn besluit toe. ,,Naar een andere club? Misschien. Ik sluit niets uit, maar het ligt er ook aan wat er voorbij komt. Het zou in ieder geval wel een club moeten zijn die uitkomt in de Korfbal League of de hoofdklasse.”

De spelersgroep van Oost-Arnhem keek op van de beslissing van Steenbergen. ,,Ze vonden het jammer en ik had ook niet het gevoel dat de groep op mij was uitgekeken. Aan de andere kant is het goed als er weer eens een ander voor de groep komt te staan. Dat heeft ook meegespeeld in mijn besluit.”

Steenbergen is al zijn leven lang lid van Oost-Arnhem en zegt zeker bij de club betrokken te blijven. ,,Ik train ook de C1. Als ik niet ergens anders aan de slag ga, blijf ik dat doen.”

Steenbergen is bezig aan zijn tweede periode als trainer bij Oost-Arnhem. Ook van 2003 tot 2006 was hij verantwoordelijk voor de hoofdmacht. De Arnhemmer was eenmaal trainer-coach bij een andere club. Van 2011 tot 2014 had Steenbergen Dalto onder zijn hoede. Met de ploeg uit Driebergen kwam hij uit in de Korfbal League. In 2012 pakte Dalto onder zijn leiding de Nederlandse titel op het veld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport