Volledig scherm
Korfballers Oost-Arnhem in actie. Archieffoto. © Marina Popova

Korfballers Oost-Arnhem prima van start

ARNHEM - Oost-Arnhem is de veldcompetitie goed begonnen. De Arnhemmers wonnen in de hoofdklasse B met 19-18 van OVVO. In de tweede klasse C kende zowel Rheko als DKOD een valse start. Het Arnhemse EKCA won in de derde klasse D wel.

Oost-Arnhem kwam ondanks dat de eindstand anders doet vermoeden niet in de problemen in de wedstrijd tegen OVVO. Na een goed begin van de wedstrijd stonden de Arnhemmers zelfs met 9-4 voor. OVVO kwam daarna nog wel iets dichterbij, maar op gelijke hoogte zijn ze niet gekomen. Ook in de tweede helft bleef Oost-Arnhem aan de goede kant van de score.

Bij Rheko waren ze minder content met de eigen prestatie. Van Hellas’63 werd met 16-14 verloren. Dit is niet de start waar Rheko-trainer Onne Ettema op had gehoopt. De ploeg had volgens hem een goede voorbereiding gehad, maar dat kwam er in deze wedstrijd niet uit. Dinsdag heeft de ploeg de kans om het goed te maken.

Dan is DKOD de tegenstander en ook zij hebben wat goed te maken. De Renkumers verloren na een goede tweede helft met een doelpunt verschil (14-13) van titelkandidaat TOP. Na een moeizame eerste helft, herstelde DKOD zich in de tweede goed en kwamen ze zelfs op voorsprong. Dit kon de ploeg niet volhouden en uiteindelijk kwam TOP op het laatst nog terug en wonnen ze de wedstrijd.

EKCA speelde tegen HKC met drie junioren, maar won wel, van concurrent HKC (9-8).

Regiosport