Volledig scherm
© Rolf Hensel

Korfballers Rheko pakken punt tegen koploper DTG

,,De wedstrijd had geen minuut langer moeten duren, want dan hadden we ook nog gewonnen”, sprak trainer Gerben de Krey na het verrassende gelijkspel (14-14) van de korfballers van middenmoter Rheko tegen DTG, koploper in 2C.

Bij rust leek de wedstrijd al beslist, want toen keek de thuisploeg tegen een grote achterstand (7-12) aan. Rheko had veel moeite met de lange dames bij DTG. Na de pauze dachten de gasten de buit binnen te hebben. Rheko kwam terug tot 12-14 en na de 13-14 van Tim van den Berg zorgde Eloy Lischer, topscorer met vijf goals, voor de 14-14 eindstand. Maarten van den Berg ontbrak door een spierblessure.

DKOD was in 3A veel te sterk voor nummer laatst Olympus ‘58: 26-13 (13-5). ,,We waren op elke positie beter en dit was voor ons na twee nederlagen op rij wel weer even lekker’, zei speler-coach Jaap Jochems.

Stefan Vorage was met tien treffers de uitblinker. Jochems: ,,Hij was niet te stoppen.” Ook Gertilde Hooijer (6) en Derkjan Hooijer (5) waren op schot. DKOD staat derde met twee punten achterstand op koploper Keizer Karel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport