Volledig scherm
Thomas Mathijssen van HCM feliciteert Rogier van der Maten met zijn treffer. © Ben Gal/Orange Pictures

Lijfsbehoud HCM hangt aan zijden draadje na nederlaag tegen Barneveld

overzicht hockeyArnhem - De hockeyers van HCM wisten zondag even niet waar ze het moesten zoeken na de 2-1 thuisnederlaag tegen Barneveld. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moest worden, werd dat niet. Lijfsbehoud in de tweede klasse D hangt daardoor meer dan ooit aan een zijden draadje.

Ja, het kan nog, maar de uitspraak van coach Olivier Gerritsma dat ‘het heel moeilijk gaat worden’ is een understatement. Met nog twee wedstrijden te gaan moeten de Arnhemmers een gat van vier punten weten goed te maken op Eelde.

Rogier van der Maten scoorde uit een strafbal voor HCM.

Upward verloor in de overgangsklasse B de streekderby in en tegen Ede. In een doelpuntrijk duel trokken de Arnhemmers net aan het kortste eind: 5-4 verlies.

Martijn Werre (2), Ties Koopmans en Maurits Moll troffen doel namens Upward.

Oosterbeek kreeg in derde klasse D een flink pak slaag van Drienerlo. In Enschede werd het 6-2.

Floris Bovendeert en Bas de Nier waren trefzeker voor Oosterbeek.

Ook de Arnhemsche HC verloor met ruime cijfers in de derde klasse D. In Duiven werd met 5-0 verloren van koploper Westerduiven.

Dieren was in de vierde klasse E veel te sterk voor Salland. In Raalte werd het 6-1 voor de ploeg van coach Jeroen Gerritsen, die zelf meespeelde en een hattrick maakte.

Boris van Mierlo, Tom de Jong en Leon van Zanen scoorden de overige doelpunten voor Dieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport