Volledig scherm
Wielrenner Luuc Bugter. © Nick Kidman

Luuc Bugter etaleert bloedvorm ook in Frankrijk

CHARTRES/ARNHEM - Een week na zijn triomf in de Drentse PWZ Zuidenveldtour heeft Luuc Bugter zijn palmares verder verrijkt. En meteen ook met een dubbele overwinning. De Arnhemse wielrenner (25) won de derde en laatste etappe van de Tour d’Eure-et-Loir in het midden van Frankrijk en pakte meteen het eindklassement mee.

,,Dat ik win hier en het eindklassement pak, dat is niet normaal! Daar ben ik superblij mee, natuurlijk”, zei Bugter op de site van zijn ploeg BEAT Cycling Club.

Bugter stond samen met zijn ploeggenoten Martijn Budding uit Veenendaal en de Belg Yves Coolen na twee etappes goed in het klassement, waarin de tijdsverschillen klein waren. BEAT besloot in de slotrit aanvallend te koersen en het lukte Bugter na 60 kilometer te ontsnappen met vier anderen.

De kopgroep pakte drie minuten voorsprong en het peloton reageerde te laat om die marge nog te overbruggen. Bugter, die onderweg al 6 bonificatieseconden had gepakt, bleek na ruim 190 kilometer in finishplaats Chartres van de vijf de beste benen te hebben. Hij liet dankzij de bonificatie de Fransen Maxime Urruty en Sébastien Havot achter zich in het klassement.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport