Volledig scherm
Luuc Bugter komt solo over de finish en viert zijn overwinning in de PWZ Zuidenveldtour. © photo: Cor Vos

Luuc Bugter zegeviert majestueus in Drenthe

NIEUW-AMSTERDAM - Wielrenner Luuc Bugter heeft zaterdag op grootse de PWZ Zuidenveldtour in Drenthe gewonnen. De 25-jarige Arnhemmer kwam na 197,3 kilometer solo over de streep in Nieuw-Amsterdam.

De overwinning in de UCI 1.2-wedstrijd was een fikse opsteker voor de renner van BEAT Cycling Club, die de afgelopen weken door pech werd achtervolgd. ,,In de Ronde van Overijssel kreeg ik in de kopgroep een lekke band en in de Ronde van Drenthe brak mijn zadel”, somt Bugter op. ,,Dat waren beide koersen die me goed lagen, maar toen zat het niet mee. Nu wel en pakte ik mijn kans. Ik hou van dit soort koersen, vooral omdat de wind vrij spel had. Het was een zware koers, dan kom ik bovendrijven.”

Bugter trok in het Drentse land in de laatste 10 kilometer ten aanval. De Eldenaar reed weg bij zijn medevluchters en zette de achtervolging in op de pas 18-jarige Adne Koster. Hij achterhaalde het talent, sloeg een gat en kwam vervolgens met meer dan een halve minuut voorsprong solo over de streep.

In die achtervolgende groep kwam het verzet niet echt op gang, mede door het vakkundige vertragen van Bugters ploeggenoten Yves Coolen en Daan Hoeyberghs, de enige Belgen in de top tien. ,,Met de ploeg reden we een sterke en slimme finale. Het viel allemaal op zijn plek. De afgelopen wedstrijden zaten we er als ploeg al een paar keer dichtbij. Nu ging ik zonder achterom te kijken volle bak, zodat niemand in mijn wiel kon komen. Toen zag ik dat het ging lukken.”

Komend weekend rijdt Bugter de Tour de l’Eure et Loir. ,,Een driedaagse koers in Frankrijk. Daar hoop ik deze lijn door te trekken en voor een etappezege te gaan. Daarna werk ik verder toe naar de 1.1-koersen die gaan komen en het NK in Ede.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport