Volledig scherm
Anne van Dam staat na de eerste dag in het Canadese Aurora slechts op de 82ste plaats. © BSR Agency

Matige eerste dag Anne van Dam in Canada

ARNHEM - Anne van Dam heeft haar uitstekende vorm in het Schots Open (zesde plaats én kwalificatie voor de Solheim Cup) vooralsnog niet meegenomen naar het Canadese Aurora. Op de eerste dag van het CP Women's Open kwam de Arnhemse golfster tot een score van 73 slagen (één slag boven het baangemiddelde).

Van Dam bezet daarmee de gedeelde 82ste plaats in het toernooi uit de LPGA Tour en zal zich vrijdag moeten verbeteren om de cut te halen, zodat ze ook zaterdag en zondag nog in actie kan komen in de Canadese provincie Ontario.

De Arnhemse begon op hole 10, de tweede helft van de 18 holes op de Magna Golf Club in Aurora. Ze lag na 14 holes nog prima op koers met een score van -1. Door twee bogeys (een slag boven het gemiddelde) op de 15de en 17de hole kelderde Van Dam op de ranglijst. Er zijn in Canada 153 deelneemsters.

De Amerikaanse Annie Park gaat met 65 slagen (-7) aan de leiding na de eerste dag. Van Dam komt vrijdag als allerlaatste de baan op voor haar tweede ronde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport