Volledig scherm
Duel om de bal in de kraker tussen MHC Dieren en HC Overbetuwe. © Erik van 't Hullenaar

MHC Dieren draagt rode lantaarn over aan HC Overbetuwe

Dieren – In een ware kelderkraker in het amateurhockey heeft MHC Dieren op eigen veld met 4-0 gewonnen van HC Overbetuwe.

Het is november, veel bladeren zijn al van de bomen gewaaid, maar in de vierde klasse hadden zowel MHC Dieren als HC Overbetuwe nog niet gewonnen. De thuisploeg (Dieren) had zelfs nog geen punt gepakt in deze competitie. HC Overbetuwe verloor vorig weekend na zes nederlagen op rij voor het eerst niet (2-2 tegen Lochem, redactie).

MHC Dieren bleek de sterkste in het duel tussen de hekkensluiter en de nummer een na laatst. De thuisploeg won via doelpunten van Boris van Mierlo (2), Leon van Zanen en Paul Bosschaart. ,,Terecht”, vond Dieren-trainer John van Noort. ,,We hebben vandaag keurig hockey laten zien. Loon naar werken.”

HC Overbetuwe-keeper Tijmen Kuindersma stopte veel Dierense inzetten, maar kon een ruime nederlaag niet voorkomen. ,,Jammer, want vorig weekend hebben we goed gespeeld. We hebben het gewoon laten afweten. Ik heb het idee dat we dachten: Dieren staat onderaan, dat komt wel goed vandaag.”  

Regiosport