Volledig scherm
MMA-vechter Dion 'The Soldier' Staring verliest op het vechtsportgala in Almere de hoofdpartij van Nills 'Caveman' de Noord © Erik van 't Hullenaar

MMA-fighter Dion Staring beleeft een 'klote-avond'

ALMERE/ARNHEM - Mix Martial Arts-veteraan Dion Staring heeft zaterdagavond niet kunnen voorkomen dat de tien jaar jongere Nills van Noord de ‘grootste zege uit zijn carrière’ boekte. 

De 39-jarige MMA-vechter - geboren in Arnhem - had te veel last van een geblesseerde knie om de hoofdpartij van het WFL Fight Weekend te kunnen winnen.

,,Mooi dat hij dat zegt, maar voor mij was het een klote-avond”, gromde de in Westervoort woonachtige Staring een dag na het gevecht in Topsportcentrum Almere. ,,Drie weken geleden ging ik tijdens het sparren door die knie maar de afgelopen dagen had ik nergens meer last van. In de tweede ronde dook hij echter naar mijn been en toen ging ik er meteen weer doorheen. Deed verrot veel pijn.”

Opgeven

Na de bel strompelde Staring naar zijn stoel. Hij vocht de derde ronde en daarmee de partij nog wel uit. ,,Maar door de pijn aan mijn knie werd ik te voorzichtig en kon ik mijn spelletje niet meer spelen. De referee wilde de partij stilleggen maar ik ben blijven knokken. Opgeven is nooit een optie.”

Zeker niet na de opmerkelijke staredown, het moment vóór het gevecht wanneer de vechters elkaar diep in de ogen kijken, met Amsterdammer Van Noord: die duwde zijn hoofd direct agressief tegen dat van Staring. ,,Dan kan ik daarna natuurlijk ook niet meer terug, waardoor dat een beetje lang duurde”, grinnikte Staring. ,,Het is een beetje show, de mensen vinden dat mooi. Maar er is geen kwaad bloed, hoor. Na de wedstrijd kwam hij in de kleedkamer nog vragen hoe het met mijn knie was. Geen probleem.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport