Volledig scherm
De Ronde van Elden: Robin Wennekes wint met overmacht. © ROLF HENSEL

Nieuwe rol Jasper Bugter in 'klinkerwedstrijd' GP Leo Peelen

wielrennenARNHEM - Traditioneel op Vaderdag is zondag de wielerronde van Elden. De wedstrijd die bekendheid verwierf als de Eldense Draai, veranderde vorig jaar haar naam in de GP Leo Peelen, als eerbetoon aan de in maart 2017 plotseling overleden Arnhemse wielrenner die in 1988 olympisch zilver won op de wielerbaan van Seoul.

Nieuw dit jaar is dat de Eldense wielrenner Jasper Bugter (23) zijn vader Frans helpt met de organisatie van de Eldense wielerronde. Bugter is onder andere verantwoordelijk voor het ‘woordvoeren’ van de media. ,,Druk, maar ook leuk”, zegt Bugter over zijn nieuwe rol. ,,Er is een nieuwe stichting opgericht, met als doel de GP Leo Peelen de komende jaren nog aantrekkelijker te maken. En we onderzoeken of er -  in de vorm van vrijwilligerswerk - een samenwerking met het lokale AZC mogelijk is. Of die samenwerking deze editie al wordt gerealiseerd, is nog even de vraag trouwens.”

Klinkers

,,De ingrediënten van de GP Leo Peelen zijn hetzelfde als voorheen: activiteiten voor kinderen, een braderie met muziek op het dorpsplein en natuurlijk een wielerparcours van 1,6 kilometer met traditioneel veel klinkers”, aldus Bugter, die als talentvol wielrenner rijdt voor Wielerploeg Groot Amsterdam en zondag deelneemt aan de A-elite wedstrijd in zijn woonplaats. 

Zijn broer Luuc, die net als Jasper ook op hoog niveau wielersport bedrijft, koerst zondag niet mee in Elden. Jasper: ,,Luuc is met zijn ploeg in Denemarken, dus ik moet de familie-eer in mijn eentje hooghouden.” 

Voorbereiding NK

Of Jasper zijn vader, net als in 2014, een zege als Vaderdagcadeau kan schenken, is de vraag. Jasper: ,,Ik sta aan de start, maar het deelnemersveld is sterk dit jaar. Ik schat de kans op winst niet heel hoog in. Voor mij is de Eldense Draai een mooie thuiswedstrijd in de voorbereiding op het NK, volgende week.”

Programma/starttijden GP Leo Peelen:

10.30 uur Sportklasse

11.45 uur Nieuwelingen (Jongens)

13.00 uur Nieuwelingen (Meisjes)

14.15 uur Skeelerronde

15.15 uur A-elite

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport