Volledig scherm
© Rolf Hensel

Noa Kapteyn nieuwe aanwinst Oost-Arnhem, DKOD nog zonder Rico Derksen

Korfbalclub Oost-Arnhem telt komend seizoen een nieuw gezicht in de selectie. De 19-jarige Noa Kapteyn, overgekomen van KV Wageningen, maakt deel uit van de hoofdmacht van trainer Ron Steenbergen. Ook Jorien Visser, vorig seizoen speelster van het tweede team, is aan de selectie toegevoegd.

Rosemiek Harrewijn maakt geen deel meer uit van het eerste team. ,,Rosemiek is heel druk met haar werk als verloskundige en daarom zit ze niet meer bij de eerste vijf”, vertelt Steenbergen. ,,Met haar ervaring was Rosemiek belangrijk en het is jammer dat ze er niet meer bij is.”

Met de komst van Kapteyn en Visser is de ploeg echter niet verzwakt, meent Steenbergen. ,,Ook Noa en Jorien hebben kwaliteiten, maar dat moet nog verder ontwikkeld worden. Daar gaan we mee aan de slag.”

Oost-Arnhem opent de veldcompetitie in de hoofdklasse A vanavond (19.00 uur) in het Oldeholtpade tegen SCO, de nummer twee van afgelopen seizoen. ,,Meteen een lastige tegenstander”, zegt Steenbergen, die met een fitte ploeg af naar Friesland ,,In deze moeilijke klasse is handhaven de doelstelling. Ik hoop dat het wat makkelijker gaat dan vorig jaar.” Oost-Arnhem hield toen drie ploegen onder zich.

Selectie Oost-Arnhem

Mannen: Rick Verdouw, Emiel Broenink, Thijs Broenink, Bas Broenink, Matthijs Baerends.

Vrouwen: Anna van Molken, Nynke Lokhorst, Willemien Kragt, Jorien Visser, Noa Kapteyn.

Korfballer Rico Derksen is voorlopig niet inzetbaar bij DKOD. De korfballer is herstellende van een enkeloperatie. DKOD begint de veldcompetitie in de derde klasse G uit tegen Devinco. In dezelfde klasse speelt EKCA thuis tegen Arena, Rheko ontvangt RDZ. Alle duels beginnen vandaag om 15.30 uur.

Selecties

EKCA

Trainer: Peter Beenen. Selectie: Laurent Rothuizen, Jeffrey Kruisland, Hidde Hoegen, Erik Tangerink, Coen hermsen, Esmee Praas, Rianne van Santen, Julia Klein, Sanne van Geel, Femma Kuindersma.

Rheko

Trainer: Gerben de Krey. Selectie: Devi Kleinhesselink, Tamara Christiaanse, Rianne Jansen, Karen Buijs, Maarten van de Berg, Tim van de Berg, Thomas Ottevanger, Leon Otter.

DKOD

Trainer: Jaap Jochems. Selectie: Mariëlle Jansen, Eva van den Berg, Janneke Koehorst, Gertilde Hooijer, Kim van Breukelen, Demi Gerritsen, Derkjan Hooijer, Roy Aarns, Stefan Vorage, Jaap Jochems, Rico Derksen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport