Volledig scherm
Drie jaar geleden was Christian Lerby, zoon van ex-voetballer Sören Lerby, deelnemer aan de Windmill Cup, toen nog bij Beekhuizen in Velp. © Marc Pluim

Nog twee Nederlanders over in Windmill Cup

OOSTERBEEK - Florentine Dekkers en Christopher Lam houden in het enkelspel de Nederlandse eer hoog bij het internationale tennistoernooi om de Windmill Cup. Beiden bereikten dinsdag op de banen van OTV in Oosterbeek de laatste zestien in het toernooi voor topspelers tot en met 14 jaar.

Zowel bij de meisjes als de jongens begonnen maandag negen Nederlanders aan het hoofdtoernooi. Na twee ronden is er in beide categorieën dus nog eentje over.

Dekkers (Ammerzoden) zorgde maandag bij de meisjes al voor een verrassing door de als tweede geplaatste Roemeense Maria Sara Popa te elimineren (7-5, 6-7, 6-0). In de tweede ronde was ze ook de Kazachse Tatyana Nikolenko met 4-6, 6-0, 6-3 de baas.

Lam (Almere) versloeg in twee spannende partijen achtereenvolgens de Rus Alexander Orlov (4-6, 6-3, 7-5) en de Marokkaan Hamza El Amine (twee keer 7-5). Woensdag is vanaf 9.00 uur de derde ronde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport