Volledig scherm
Oost-Arnhem, hier thuis tegen OVVO, blijft met de hakken over de sloot hoofdklasser op het veld. © Erik van 't Hullenaar

Oost-Arnhem dankzij Friese hulp door het oog van de naald

ARNHEM/MAARSSEN De korfballers van Oost-Arnhem hebben zich op de laatste speeldag gehandhaafd in de hoofdklasse A van de veldcompetitie. De ploeg van trainer Ron Steenbergen kon dat niet op eigen kracht.

Oost-Arnhem verloor zaterdag de uitwedstrijd bij OVVO in Maarssen (21-17), maar kreeg hulp van Mid-Fryslân. De Friezen, die nergens meer voor speelden, waren thuis met 19-15 te sterk voor De Meeuwen, dat daardoor met OVVO degradeert naar de overgangsklasse.

Oost-Arnhem, dat thuis met 24-17 had gewonnen van OVVO, eindigde in punten (9) gelijk met de formatie uit Maarssen, maar door het betere onderlinge resultaat hield Oost-Arnhem de concurrent onder zich. De Meeuwen eindigde met 8 punten als laatste.

Oost-Arnhem leek in Maarssen na een 11-9 ruststand bij 16-12 in grote problemen te komen. Bij verlies met meer dan zeven goals was degradatie hoe dan ook een feit. Steenbergen: ,,We waren de grip niet kwijt en kwamen terug tot 17-16, maar in de slotfase liep OVVO weer uit.”

Het wachten was daarna op de uitslag van De Meeuwen en de opluchting bij Oost-Arnhem was vervolgens groot. ,,We hebben geen goed veldseizoen gespeeld, maar positief is dat we hoofdklasser blijven.”

n Topscorers Oost-Arnhem: Rick Verdouw, Bas Broenink, Matthijs Baerends, Willemien Kragt, allen 3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport