Beeld uit een eerdere wedstrijd van Oost Arnhem.
Volledig scherm
Beeld uit een eerdere wedstrijd van Oost Arnhem. © Rolf Hensel

Oost-Arnhem geeft ruime voorsprong nog uit handen, Rheko verliest middenmootduel

overzicht korfbalDe korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse B de kans op een stunt laten liggen. Bij koploper AW/DTV nam de ploeg van trainer Ron Steenbergen na de pauze een voorsprong van vijf treffers (12-17), maar die marge bleek niet voldoende voor de winst. De Amsterdamse thuisclub pakte toch nog de volle buit: 27-23.

Oost-Arnhem startte matig en Steenbergen nam bij een 3-0 achterstand een time-out. Die had effect, want de bezoekers namen de leiding (6-7) en bouwden die voorsprong ook nog uit: 12-15. Oost-Arnhem scoorde na meteen twee keer, maar vervolgens stokte de productie. Steenbergen: ,,AW kwam daarna steeds dichterbij en wij verzuimden de kansen af te maken. Het moet gezegd dat AW ook een paar goede wissels toepaste en makkelijker ging scoren. Als je er zelf ook maar acht maakt in de tweede helft is dat te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen.”

In de strijd tegen degradatie houdt Oost-Arnhem twee clubs onder zich: Mid-Fryslan en Unitas. Gezien het vertoonde spel hoeven de blauw-witten zich geen zorgen te maken. ,,Het was wel prettig geweest als we deze wedstrijd goed hadden afgesloten”, zei Steenbergen. ,,We hadden onszelf kunnen belonen.”

Doelpunten Oost-Arnhem: Matthijs Baerends 7, Rick Verdouw 7, Bas Broenink 3, Thijs Broenink 3, Noa kapteyn 1, Willemien Kragt 1 Michael Kort 1.

Trainer Gerben de Krey moest bij Rheko door blessures en ziekte enkele wijzigingen aanbrengen in zijn ploeg. In de uitwedstrijd tegen Rood-Wit, een middenmootduel in de tweede klasse C, was dat aanvankelijk geen probleem voor de bezoekers. 

,,We namen eerst een voorsprong en ook bij rust was er met een 13-12 achterstand nog alles mogelijk”, zei De Krey. Na de pauze ging het tot 16-16 gelijk op, daarna sloeg de thuisploeg een gaatje (21-19). Dat kon Rheko niet meer goed maken. De Krey: ,,We hebben prima gespeeld, maar door wat foutjes verloren. Verder niets aan de hand, de concurrenten onder ons verloren ook. Tegen die ploegen moeten we de punten pakken.” 

A-junior Femke van Duren scoorde eenmaal, Thomas Ottevanger was met acht goals de topschutter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport