Volledig scherm
© Creative Commons

Oost-Arnhem kan niet stunten, doek is voor Rheko gevallen

ARNHEM – De korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse A titelkandidaat Tempo niet kunnen verrassen. In een aantrekkelijk duel wonnen de bezoekers uit Pijnacker met 24-26.

Oost-Arnhem, dat het hoofdklasseschap al eerder veiligstelde, kwam na de pauze terug van een 14-17 achterstand en had bij 23-23 nog steeds winstkansen. Een tussensprintje van Avanti was de ploeg van trainer Ron Steenbergen echter te machtig (23-26). Bas Broenink was met acht treffers de beste schutter van Oost-Arnhem. Bij de thuisploeg ontbraken Rick Verdouw en Willemien Kragt wegens blessures. Gjalt de Vries, oud-speler van de hoofdmacht, maakte eenmalig zijn rentree.

De korfballers van Rheko spelen volgend seizoen op het veld weer in de derde klasse. De ploeg van interim-trainer Vincent Koch verloor zaterdag in 2D met 17-14 bij Zwart Wit en daarmee was de degradatie een feit. ,,Het zat er al een tijdje aan te komen”, sprak Koch na afloop. ,,De eerste wedstrijden bij de hervatting van de veldcompetitie waren cruciaal, maar we konden de lijn van het zaalseizoen niet doortrekken. Wat blessures en spelerswisselingen hielpen daar niet bij.”

Bij een zege had Rheko de achterstand op Zwart Wit tot twee punten terug kunnen brengen en was er met nog twee duels voor de boeg nog wat mogelijk geweest. Rheko nam een voorsprong (3-7), kwam kon die niet vasthouden. Na een 7-7 ruststand bleef het tot 15-14 spannend. ,,Daarna deed de scheidsrechter een duit in het zakje en kregen we alles tegen. Dat vond de tegenstander ook”, zei Koch, die volgend seizoen Rheko 2 gaat trainen.

EKCA: tweede plek uit beeld

ARNHEM – De korfballers van EKCA kunnen de tweede plek in de derde klasse D van de veldcompetitie, en daarmee een promotiewedstrijd, vergeten. De ploeg van trainer Peter Beenen verloor thuis met 17-27 (6-15) van Oranje Zwart, de aanstaande kampioen. ,,We zijn ook nog niet klaar voor promotie”, zei Beenen, die het verlies geen schande vond. ,,Oranje Zwart is een hele goede ploeg die over de hele breedte scoort. Ook hun vier vrouwen die uit alle hoeken en gaten schoten. De terechte kampioen.” Na de pauze haalde EKCA het tempo uit de wedstrijd, waardoor het verschil nauwelijks nog opliep. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport