Oost-Arnhem en Wageningen strijden om de bal in het drukbezette Arnhemse sportcentrum Valkenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oost-Arnhem en Wageningen strijden om de bal in het drukbezette Arnhemse sportcentrum Valkenhuizen. © Mike Bekkers

Oost-Arnhem klaart na ‘wisseltruc’ klus koelbloedig en nadert kruisfinales

De korfballers van Oost-Arnhem staan op de drempel van een plek in de kruisfinales om een plaats in de Korfbal League. De ploeg van trainer Ron Steenbergen zette zaterdagavond in een bomvolle sporthal Valkenhuizen op imponerende wijze KV Wageningen opzij: 28-22. Met nog vier duels voor de boeg vergrootte Oost-Arnhem de voorsprong op Wageningen naar zes punten. Ook Deetos, dat met 35-23 won van Sparta Zwolle, staat op zes punten.

Jorrit Meyer, de laatste wedstrijden de vervanger voor de geblesseerde Bas Broenink, stond bij Oost-Arnhem in de basis. Nog voordat er echter een bal was gegooid, paste coach Ron Steenbergen een wissel toe. Meyer ging naar de kant, Broenink kwam voor hem in de plaats.

Quote

De gedachte hierachter was het verras­sings­ef­fect. Nu stond ik er ineens, dan moeten ze zich toch weer aanpassen.

Bas Broenink, Oost-Arnhem

,,De gedachte hierachter was het verrassingseffect”, vertelde Broenink. ,,Ik heb vorige week bij Dalto niet gespeeld en Wageningen zal toch die beelden van Jorrit hebben bekeken. Nu stond ik er ineens, dan moeten ze zich toch weer aanpassen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport