Rick Verdouw is blij. Oost-Arnhem wint bij Sparta Zwolle en is zeker van de kruisfinales om een plaats in de Korfbal League
Volledig scherm
Rick Verdouw is blij. Oost-Arnhem wint bij Sparta Zwolle en is zeker van de kruisfinales om een plaats in de Korfbal League © Mike Bekkers

Oost-Arnhem naar kruisfinale om plaats in Korfbal League: Feest in de kantine

ZWOLLE  - De korfballers van Oost-Arnhem hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de kruisfinales om promotie naar de Korfbal League. De ploeg van trainer Ron Steenbergen boekte een overtuigende zege bij Sparta Zwolle (17-27) en is met nog drie speelrondes voor de boeg al zeker van de tweede plaats. 

Oost-Arnhem staat met 18 punten tweede in de hoofdklasse B, 2 punten achter koploper Dalto.

Na de zege op Sparta keken staf, spelers en meegereisde fans van Oost-Arnhem in de kantine van de Zwolse sporthal Windesheim via een livestream naar de spannende slotfase van Wageningen-Deetos. Wageningen won (24-23) tot vreugde van Oost-Arnhem, dat na terugkeer uit Zwolle het clubhuis opende voor een feestje.

Na de laatste reguliere speelronde (7 maart) beginnen de kruisfinales. In een ‘best of three’ (speeldata 14, 21 en eventueel 24 maart) spelen de nummers een van de hoofdklassen A en B eerst thuis tegen de nummer twee van de andere hoofdklasse. 

De winnaars spelen op zaterdag 28 maart in de PKC-hal in Papendrecht de finale om een plek in de Korfbal League. De verliezer gaat in de herkansing tegen de nummer voorlaatst uit de Korfbal League.

Regiosport