Oost Arnhem-speelster Noa Kapteyn (3) in duel tegen Dalto.
Volledig scherm
Oost Arnhem-speelster Noa Kapteyn (3) in duel tegen Dalto. © Foto Ruud Voest

Oost-Arnhem onderuit bij Dalto

‘De slag verloren, maar nog niet de oorlog’. Die beroemde woorden van de Franse generaal Charles de Gaulle, later president, tijdens de tweede wereldoorlog zijn ook van toepassing op Oost-Arnhem.

De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen ging zaterdagavond in Driebergen in de eerste van twee topduels onderuit bij medekoploper Dalto: 29-27. Het goede nieuws: Oost-Arnhem is toch een stap dichter bij het bereiken van de play-offs om twee plaatsen in de Korfbal League, waarvoor de nummers een en twee van de hoofdklasse B zich plaatsen. Concurrent Wageningen, de nummer drie op de ranglijst, verloor namelijk ook. Met 28-20 bij DSC, waardoor Oost-Arnhem zaterdag bij winst in het thuisduel met Wageningen de concurrent op zes punten kan zetten. 

Oost-Arnhem kende in sporthal Hoenderdaal een desastreuze start. In sneltreinvaart liep Dalto via 5-0 en 7-1 uit naar 9-2. Bij rust had Oost-Arnhem al iets van die forse achterstand afgeknabbeld (15-11) en bij 23-21 was de strijd weer volledig open. Dalto liep vervolgens via 25-21 uit naar 28-23. ,,Die 25-21 was de beslissing”, zei Steenbergen. 

Doelpunten: Rick Verdouw 10 (4 strafworpen), Thijs Broenink 4, Noa Kapteyn 3, Willemien Kragt 3, Matthijs Baerends 2, Nynke Lokhorst 2, Jorrit Meyer 2, Rosemiek Harrewijn 1.

Regiosport