Volledig scherm
Tim Pels juicht voor OA. © Mike Bekkers Fotografie/Oost-Arnhem

Oost-Arnhem onderuit in derby tegen Wageningen

overzicht korfbalDe korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse A geen punten overgehouden aan de streekderby tegen Wageningen: 19-22. De ploeg van Ron Steenbergen keek al snel tegen een grote achterstand aan (1-6, 2-8) en kon die niet meer goedmaken.

,,Wageningen zette heel veel druk. Daar hadden we in het begin problemen mee”, zei Steenbergen. ,,Drie minuten voor tijd stond het 19-21 en leek er nog wat mogelijk, maar Wageningen speelde het daarna heel goed uit.”

Rheko (2F) pakte in en tegen Kesteren de eerste zege: 9-19 (4-9). ,,We maakten weinig fouten in de verdediging, bleven ook scoren en hadden geen dip in ons spel”, zei speler Maarten van den Berg. Topscorer: Thomas Ottevanger 9.

EKCA verloor in 3C met 11-6 (6-3) bij het sterke HKC. ,,HKC verdedigde beter dan dat wij aanvielen”, zei EKCA-coach Arthur Lindeboom. ,,Omdat HKC veel druk gaf, moesten wij te lang nadenken over een oplossing.” Tot 8-6 was het spannend, daarna liep HKC uit.

DKOD (3D) behaalde tegen Huizen de eerste zege: 12-10 (7-5). Eva van den Berg zette voor rust de toon met twee goals en een versierde strafworp. Via 5-1 kwam Huizen terug tot 7-6, waarna DKOD de score weer uitbouwde naar een verschil van vier. Topscorer: Jaap Jochems 3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport