Volledig scherm
Duel tijdens ODIK-Oost-Arnhem. © Rodney Kersten

Oost-Arnhem ontsnapt bij ODIK

De korfballers van Oost-Arnhem zijn de zaalcompetitie in de hoofdklasse B gestart met een zege bij het Barneveldse ODIK: 24-26 (13-14). Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

De ploeg van trainer Ron Steenbergen ontsnapte aan een blamage. De bezoekers namen na de hervatting een ruime voorsprong (14-20), maar na een hele slechte fase waren de rollen ineens omgekeerd: 22-21. ,,Dat is iets wat niet mag gebeuren”, zei Steenbergen. ,,We dachten blijkbaar dat de buit al binnen was. Ik had zelf ook het gevoel dat we wel dertig goals konden maken, maar we stonden een kwartier lang droog. Drie keer op rij scoorde een vak van ODIK twee goals en in die fase misten wij ook een strafworp. Juist dan is het belangrijk zelf een keer te scoren. We gingen ineens verkrampt spelen, een soort dipje.”

Steenbergen had zijn ploeg vooraf gewaarschuwd voor het enthousiasme bij de thuisploeg. ,,ODIK is nieuw in de hoofdklasse en heeft allemaal spelers die heel hard werken. Dan moet je ze niet in de wedstrijd laten komen.”

In de slotfase zorgde Matthijs Baerends voor de gelijkmaker (22-22) en trok Oost-Arnhem het duel alsnog naar zich toe. Uitblinker Thijs Broenink Steenbergen scoorde daarna twee keer op rij voor de gasten en dat brak het verzet van ODIK. Steenbergen toonde zich na afloop opgelucht. ,,Want dit had zo maar verkeerd af kunnen lopen. Gelukkig stonden er toch weer spelers op.”

Bij Oost-Arnhem was Willemien Kragt, net voldoende hersteld van een enkelblessure, weer van de partij. Renske van Os verving de nog niet geheel fitte Noa Kapteyn, die al wel korte tijd inviel.

Doelpunten Oost-Arnhem: Rick Verdouw 7, Thijs Broenink 6, Matthijs Barends 5, Rosemiek Harrewijn 3, Bas Broenink 3, Willemien Kragt 1, Nynke Lokhorst 1.

Regiosport